Honlap - Új BÖLCSŐDE KÖLCSÉBEN

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:


A projekt célja a gyermekjóléti alapellátások közül a bölcsődei ellátási formákhoz  való hozzáférés javítása és az általuk nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztése.

A projekt megvalósításával hozzájárul az Önkormányzat a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez, különösen a leghátrányosabb helyzetű térségekben lévő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítéséhez

Az Önkormányzat célja, hogy a pályázat megvalósításával Kölcse Nagyközség Önkormányzata bölcsőde építésével a 0-3 éves korú gyermekek ellátását is biztosítani tudja a település, valamint Fülesd és Sonkád település lakosai számára. A fejlesztéssel egy két csoportszobás, 24 férőhelyes bölcsőde épül meg 400 nm-es játszóudvarral. Az építési beruházás mellett beszerzésre kerülnek az üzemeltetéséhez szükséges bútorok, eszközök.

A fejlesztéssel többletérték keletkezik, mert egy hiánypótló szolgáltatás kerül kialakításra, melynek gazdasági-társadalmi hatása is számottevő, mivel lehetőséget biztosít a gyermekek napközbeni elhelyezésére, ezáltal támogatja a nők visszatalálását a munka világába, valamint új férőhelyek jönnek létre egy olyan településen, ahol korábban nem volt ilyen ellátás.

Az új épületben 2 csoportszoba kerül kialakításra, melyben 24 gyermek elhelyezése válik lehetővé. Az épület összterülete 297,75 m2.

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz