Medve Kúria Vendégház

KastélyKastély
Szeretettel látunk Szatmárban, Kölcsén a Medve Kúria Vendégházban...
...kastélyunkban Te leszel a Gróf!
Kastély Vendégház
4965 Kölcse, Dózsa Gy. u. 20.
Tel: 06-30-603-27-35
Máté Marika és Németh Gyula
Kölcse a Szatmári síkságon, Nyíregyházától Észak-Keletre, mintegy 100 km-re található település.
Egyike a legrégebbi, szigetre épült településeknek, a Kölcsey család fészke. Az M3 felől a 49-491-es úton közelíthető meg, akár személygépkocsival, akár tömegközlekedési eszközzel. XV. századi református temploma, és XVIII. századi fa harangtornya egyaránt jellegzetes karaktert ad a kanyargós Öreg Túr partján fekvő településnek.
Vendégházunk Kölcse központi helyén található. A kúriát dr. Medve Zoltán aranykulcsos kamarás 1905-ben építette nyári lakhelyéül. A ma is hatalmas kertben 120 éves fák, kisebb arborétum dicséri a kamarás úr szépérzékét éppúgy, mint a masszív, ódon épület, melyet a faluban kastélynak neveznek. A Túr-begyben szigetenként elhelyezkedő nyári lakot nem véletlenül választhatta a Méltóságos Úr és neje pihenési, nyári lakhelyül. Pihenjen Ön is családjával, barátaival a Medve Kúria hűs falai között, Szatmár legszebb táján.
Kerti tóKerti tó
A madárdaltól, gerlebúgástól hangos kertben hűsöljön az évszázados gesztenyefák alatt, Kúria Vendégházunkban. A Vendégházban 30 fő elhelyezését tudjuk biztosítani, szolid árakon.
Hálóterem: Van hely nagyobb csoportoknak isHálóterem: Van hely nagyobb csoportoknak is
Sátorozási lehetőséget nagyobb csoportoknak is biztosítani tudunk. Sütési, főzési lehetőség felszerelt konyhában, és szabadtűzön is biztosított.
Étkező: ÉtkezőÉtkező: Étkező
Sportolási lehetőség, fürdőhely, horgászat 200 m-en belül biztosított. Vízi túrák kedvelőinek csónaktúrát ajánlunk az Öreg Túr folyón. A környék bővelkedik irodalmi, történelmi emlékhelyekben, népi építészeti remekekben.
Kiállítás: Használati tárgyakKiállítás: Használati tárgyak
Jöjjön el a Tiszabecstől induló Tisza-Túrára, vagy vízi túrára a kanyargós Öreg Túrra. Hajtson fejet Móricz Zsigmond, Kölcsey Ferenc emléke előtt, és a hűs Szatmárcsekei csónakos fejfás temetőben!