Belteületi csapadékvíz elvezetés

Sikeresen elnyert belterületi csapadékvíz elvezetés fejlesztés pályázat Kölcsében!

2021.09.22.

Kölcse belterületi csapadékvíz elvezetés

Kölcse Nagyközség Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-2.1.3-16 kódszámú, Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című Felhívás keretében 499,99 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert, mely a projekt költségvetésének 100%. A fejlesztés eredményeként 4 kilométer hosszan újul meg a település főutcáján található belvíz elvezető rendszer.
Kölcse Nagyközség Önkormányzata azon szerencsés önkormányzatok közé került, amelyek sikeresen pályáztak és nyertek az Európai Unió által támogatott Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósítható belterületi csapadékvíz elvezetés megvalósítása céljából meghirdetett pályázatra. Az önkormányzat „Kölcse belterületi csapadékvíz elvezetés” című, TOP-2.1.3-16-SB2-2021-00030 azonosítószámú pályázatát a Regionális Operatív Programok Irányító

Hatóság 499,99 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesítette.
A beruházás célja a Kölcsey utca csapadékvíz elvezető hálózatának átépítésével a belvízkárok csökkentése és megelőzése az élet- és a vagyonvédelem érdekében. A tavaszi hóolvadásból és a záporokból származó csapadékvizek elvezetésének, befogadóba juttatásának biztosítása, a talajvízszint káros megemelkedésének megakadályozása.

A község fő utcája sok évtizede küzd a csapadékvíz elvezetés problémájával, ami a fő utcán található régi elvezető árkok, átereszek rossz állapotának a következménye. Ebből kifolyólag vált a település lakóinak is örömteli pillanattá, amikor megtudták, hogy sikeres elbírálás alá esett az önkormányzat pályázata.

A beruházás azon kívül, hogy a településképet is megszépíti a helyi vállalkozások számára is kedvező hatással lehet.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében várhatóan 2022. december 31. napjáig valósul meg.

További információ kérhető:

Balku Pál, polgármester
Elérhetőség: Telefon/fax: 06-44/435-619
E-mail: kolcse@kolcse.hu
logó